Pomozimo djeci oboljeloj od šećerne bolesti


   Naša Udruga već neko vrijeme radi na prikupljanju donacija za djecu koja imaju šećernu bolest i koriste pumpice za unos inzulina. Naime, želja nam je da djeci koja su pogođena ovom teškom bolešću zajedno omogućimo normalan život. Donosimo vam pismo roditelja čijoj je djevojčici inzulinska pumpa uvelike pomogla.

Ukoliko se odlučite pomoći ovoj djeci, molimo vas da kod uplate navedete "Pumpice" pod opisom plaćanja, kako bi vaš novac bio dodijeljen za navedenu svrhu.

U usporedbi s višestrukim dnevnim injekcijama (čak i do 7 puta dnevno) terapija inzulinskom pumpom djeluje kao zdrava gušterača. Inzulinska pumpa nije ugrađena. Ona se spaja i odvaja od tijela kod kupanja, bavljenja sportom itd. Umjesto primjene šprice i igle za isporuku inzulina organizmu, pumpica koristi infuzijski set s malom plastičnom cijevi, na kraju koje se nalazi mala cjevčica koja ide pod kožu.

Taj se set koristi 3 dana nakon čega je potrebno zamijeniti cijeli set novim. Iz toga se vidi da bi u 3 dana naše dijete imalo 21 ubod koji su jako neugodni za djecu, a kod pumpice je 1 UBOD u 3 dana. Kod terapije injekcijom nije bilo mogućnosti raznovrsne prehrane kao što su slatkiši, te nije bilo mogućnosti da dijete jede kad hoće i što hoće što pumpica omogućava. Iako se naše dijete pridržavalo posebne prehrane kod terapije injekcijama te nije uopće jelo slatko, prosjeci šećera su bili jako visoki. Nije bilo druge nego prijeći na inzulinsku pumpu koja joj omogućuje da jede sve što želi i pored svih slatkiša i NORMALNOGA načina života njen prosjek je došao u granicu normale.

Mi kao roditelji jako smo zahvalni na toj inzulinskoj pumpi jer nam omogućuje normalan način života, prvenstveno našoj djevojčici, a time i nama. Zato pomozimo drugoj djeci čiji roditelji nemaju financijsku mogućnost kupiti im INZULINSKU PUMPICU!

Zahvaljujemo svima koji su svojim donacijama sudjelovali u projektu "Pumpice". Svojom velikodušnošću omogućili ste kupnju pumpica za djecu kojima smo to obećali! Sve tri pumpice su kupljene i isporučene!