Župljani crkve sv. Nikole iz Kraljevice pomažu Sirotištu


   U ozračju blagdanske atmosfere, kraljevačko glazbeno društvo "Zvijezda Danica" održalo je svoj tradicionalni božićni koncert. Ovom prilikom zbor "Zvijezda Danica" i gostujući zborovi: Studentski vokalni studio "Rijeka", Vokalna skupina "Lira" i veseli dječji glasovi Malog zbora "Zvijezda Danica" posvetili su svoj koncert Sirotištu sv. Ante u Tanzaniji. Naslovivši koncert "Probudi se Svijete" poželjeli su pjesmom pozvati građane i župljane Kraljevice i okolice na duhovno, ali i humanitarno buđenje pri opraštanju sa starom i ulasku u Novu godinu.

Ulaz na koncert, koji se održao 27. prosinca u 19 h u župnoj crkvi sv. Nikole u Kraljevici, bio je besplatan, ali dobrovoljnih priloga nije manjkalo. Zborovi s dirigentima: Helgom Dukarić Dangubić, Franom Frletom i Ilgen Pavačić, a uz klavirsku pratnju prof. Vladimira Babina svojim su glasovima dirnuli prisutne građane, dok je fotoprezentacija o Sirotištu u Tanzaniji potakla na izrazito nesebično doniranje svih prisutnih, uključujući i članove zborova.

Ovim dirljivim glazbenim događajem kojim se nadahnuto obilježilo vrijeme Božića, sakupljeno je oko 4 500 kn za Sirotište Kolajne ljubavi u Tanzaniji te ovom prilikom zahvaljujemo organizatorima HGD-u "Zvijezdi Danici" i njihovom velikom i malom zboru te dirigenticama Helgi Dukarić Dangubić i Ilgen Pavačić, kraljevačkom župniku Ivici Klancu i zborovima koji su sudjelovali: Studentskom vokalnom studiju "Rijeka", Vokalnoj skupini "Lira" s dirigentom Franom Frletom i profesoru Vladimiru Babinu. Svima hvala na nesebičnom trudu koji je doprinio djelovanju Sirotišta, ali i svim posjetiteljima koji su izdvojili znatan financijski doprinos. Veliko hvala!