Predstavljanje knjige: "Zvijezde me uvijek nasmiju - jedna (ne)obična misija"


   Pridružite nam se na predstavljanju knjige "Zvijezde me uvijek nasmiju - jedna (ne)obična misija" našeg volontera Bože Benića u utorak, 3. ožujka 2020. u 19 sati u prostorijama Društva hrvatskih književnika na adresi Trg bana Jelačića 7, Zagreb.

Ova knjiga prekrasno je svjedočanstvo o volonterskoj avanturi autora tijekom tromjesečne (2015.) i jednomjesečne (2018.) misije u Tanzaniji koju je obišao putujući za potrebe našeg projekta Kumstvo. Čitajući njegove doživljaje uvjerit ćete se kako je Božo volontirao punim srcem, upoznavao i upijao iskustva koja progovaraju o ponosnoj i zahvalnoj Africi, ponekad tužnoj, ali uvijek inspirativnoj. Pridružite nam se na predstavljanju ovog fascinantnog putopisa i upoznajte tanzanijski svijet kroz anegdote o jednom veselom sirotištu, o neobičnoj prošnji jedne žene, Masai običajima, teškim dječjim suzama i mnogočemu drugome.

Prenosimo kratki isječak o fascinantnoj razmjeni darivanja pri isplati školarina za Kumstvo : "Tih 120.000 shilinga bilo je i više nego dovoljno da svom djetetu podmiri troškove koje je nosio novi školski semestar. Zavukla je smotuljak među svoje grudi pa ustala i u čašu mi ulila malo mlijeka. Bio je to njezin dar meni pa čim sam ga prinio usnama, kao da sam u trenutku dokučio njegovu vrijednost. Vrlina zahvalnosti plod je velike kultiviranosti koja dotiče temelje ljudskog postojanja. Kad čovjek daruje, a posebno kada se radi drugoga odriče onoga što ima, onda on postaje dio kruga uzajamnog zajedništva u kojemu pronalazi pravi smisao svoga postojanja."

Knjigu će predstaviti književni povjesničar, kritičar, antologičar, pjesnik i publicist Božidar Petrač (glavni i odgovorni urednik Biblioteke "Duh vremena"), spisateljica i profesorica filozofije i etike Marina Katinić (urednica knjige), Ivana Marasović (osnivačica Udruge "Kolajna ljubavi") i Darko Pavičić (novinar i publicist), dok će razgovor moderirati Tanja Maleš (urednica Vjerskog programa HKR-a).

Vidimo se!