Mladi Mirotvorci u Brezovici


   Projekt „Mladi mirotvorci za društvo bez nasilja“ provodimo već treću godinu, a dosad smo ga realizirali u 4 institucije za alternativnu skrb djece s poteškoćama u ponašanju ili posebnim potrebama: Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava, Centar za odgoj Tuškanac te Caritasova Kuća sv.Franje u Vugrovcu. Krajem prošle 2019. godine krenuli smo s realizacijom radionica u Caritasovoj Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici. Projekt provodimo uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Radionice koje provodimo sa štićenicima su prevencijskog karaktera (osvještavaju o štetnosti nasilja), a uvijek su iskustvene te prezentirane kroz igru, glumu ili ples, kreativne poput izađivanja plakata i božićnih ukrasa. Suzbijanje nasilja među djecom iz alternativne skrbi naš je primarni cilj.
Ostali ciljevi su:
Podizanje svijesti o nasilju među djecom i mladima u javnosti i među ciljanim korisnicima. Razvijanje vještina nenasilne komunikacije, aktivnog slušanja i nenasilnih metoda rješavanja sukoba među ciljanom skupinom. Širenje aktivnog građanstva i volonterizma kao alternative nasilničkom ponašanju, gdje uključujemo korisnike u procese odgovornog sudjelovanja u lokalnoj zajednici.