DIPLOME ZA SRETAN PUT :)


   U srijedu 25.09.19. održali smo zadnje predavanje za polaznike volonterskog tečaja "veljača-2019" i PODIJELILI VOLONTERSKE DIPLOME našim najaktivnijim volonterima koji su svojim vještinama i odvojenim vremenom uvelike pomogli pri aktivnostima unutar Udruge i promicanju projekta Mladi mirotvorci"- volontirajući u dječjim domovima u Vugrovcu i Tuškancu - te tako postali naše vrijedne "karike".

Naše volonterke Sanda i Ružica su prve iz ove grupe volontera koje su samo 3 dana nakon završenog tečaja već spakirale svoje kofere i krenule put našeg Sirotišta u Tanzaniju!
Predano i odgovorno su volontirale i pomagale u Udruzi do samog dana putovanja te organizirale i dvije lijepe humanitarne akcije:
Sanda je, tako, predstavila našu seriju radionica "Odgoj za volonterstvo" i projekt "Afrički trbuščići" u OŠ u Splitu, koju je svojevremeno i sama pohađala. A zanimljivim izlaganjem je motivirala oduševljene učenike da odmah krenu s osmišljavanjem ideja kako se uključiti i pomoći svojim vršnjacima u Tanzaniji. Dok je naša Ružica, kroz Pub-Kviz "Afrika-Paprika", na zanimljiv način upoznala sudionike kviza s Afrikom, radom naše Udruge i misijom koju su svi prisutni rado podržali i svojim prilozima.

Kroz ovu priču se još jednom pokazala sva ljepota, ali i zahtjevnost volonterskog rada, koji često puta traži od nas i određenu žrtvu, ali njegova dobrobit i vrijednost su neupitni za sve one koji su njime dotaknuti.

HVALA VAM VOLONTERI! :)

Kolajna ljubavi