OKRUGLI STOL "Na tragu jednakih mogućnosti" - ČETVRTAK, 16.05. u 20 h, Dvorana ‘Zelena akcija’, Frankopanska 1


   U sklopu DANA OTVORENIH VRATA UDRUGA 'Kolajna ljubavi' organizira OKRUGLI STOL 'Na tragu jednakih mogućnosti' O PROBLEMATICI ŠKOLOVANJA DJECE IZ ALTERNATIVNE SKRBI

Cilj okruglog stola je informiranje i upoznavanje javnosti s poteškoćama s kojima se susreću djeca u alternativnoj skrbi i njihovi odgajatelji te ostalo stručno osoblje u domovima tijekom njihovog školovanja.

Tih je poteškoća mnogo: mogućnost izbora zanimanja i visokoškolskog obrazovanja za djecu u alternativnoj skrbi, otvorenost obrazovnih ustanova prema djeci iz alternativne skrbi, educiranost i spremnost osoblja škola za rad s takvom djecom, mogućnost zapošljavanja po završetku škole itd.

Budući da i sami brinemo za 55-ero siročadi u sirotištu Sv. Ante u Tanzaniji te kroz Projekt "Kumstvo" pomažemo školovanje tanzanijske djece, a naši volonteri aktivno volontiraju u domovima za djecu iz alternativne skrbi u Zagrebu i ostalim gradovima u RH, ova nam je tema uvijek aktualna.

Uz pomoć naših gostiju-sudionika iz zagrebačkih domova za djecu i mlade, želimo članove naše Udruge i širu javnost dodatno info rmirati i senzibilizirati o tematici i problematici njihovog školovanja.


Pozivamo sve zainteresirane za ovu tematiku, bilo privatno ili poslovno, da nam se priključe, kako bismo zajedno nešto naučili i možda napravili korak naprijed u rješavanju nekih od ovih problema ili barem postali glas podrške djeci iz alternativne skrbi u njihovom školovanju!