Širimo suradnju na projektu Afrički trbuščići


   Projektom Afrički trbuščići djeca iz osnovnih škola i vrtića svojim kreativnim doprinosom pomažu u kupnji hrane za djecu u dalekom Sirotištu Sv.Ante u Tanzaniji. Nakon što volonteri Kolajne ljubavi ispričaju kako izgleda život djece u sirotištu, mališani se odlučuju na različite akcije prikupljanja donacija kako bi svojim vršnjacima obogatili jelovnike s voćem i mesom.

U sklopu projekta se razvija svijest djece u Hrvatskoj o siromaštvu u svijetu te se potiče aktivizam i odgoj za volonterstvo. Jer svi možemo pomoći, bez obzira koliko mali ili veliki bili, ukoliko se na to odlučimo.

Tako su učenici četvrtih razreda OŠ Eugena Kumičića u Slatini tijekom godine skupljali i mijenjali plastične boce, a na razini cijele škole su organizirali i HUMANITARNI PLES. U OŠ Špansko, Oranice su organizirali humanitarni božićni sajam. Roditelji i djeca zajedno su imali radionice na kojima su izrađivali božićne ukrase i čestitke koje su na sajmu prodavali.

Vjeroučiteljica iz OŠ Fran Galovića je ovako opisala sudjelovanje u projektu: „Dočekujte jedni druge s osmijehom, jer je osmijeh početak ljubavi“, jednom je rekla sv. Majka Terezija. I doista, u vremenu došašća nije nedostajalo osmijeha i radosti u OŠ Frana Galovića u Zagrebu. Humanitarne akcije u našoj školi stara su stvar jer na takav način učimo misliti na druge, biti nesebični i osjetiti vlastitu radost u radosti drugoga. S vjeronaučnom skupinom "Drugi pogled" organizirala sam (sada već tradicionalnu) „Božićnu tombolu“ u koju su se uključili učenici i učitelji cijele škole. Po želji su učenici donosili lijepo pripremljene i umotane poklone. Kad smo prikupili sve poklone na njih smo nalijepili brojeve i izložili ih na štandu u holu škole te je uslijedilo izvlačenje. Bilo je lijepo promatrati vesela lica koja su bila svjesna da svakim donesenim i izvučenim poklonom pomažu "Afričkim trbušćićima". Osjetili smo vlastitu radost u radosti drugoga te odlučili da želimo uvijek biti razlogom nečijeg osmijeha!“

Zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji na projektu , učiteljima, učenicima i roditeljima škola i vrtića:
OŠ Eugen Kumičić, Slatina, OŠ dr.Ivana Žganca, Zagreb, OŠ Luka, Sesvete, I.OŠ Bjelovar, Bjelovar, OŠ Velika Mlaka, Velika Mlaka OŠ Milana Langa, Bregana, OŠ Stjepana Radića , Metković OŠ Blage Zadre, Vukovar OŠ Josip Kozarec, Zagreb, OŠ Fran Galović, Zagreb, OŠ Špansko, Oranice Vrtiću Marjan u Splitu u kući Koralj