Volontiramo s djecom s posebnim potrebama i bez roditeljske skrbi!


   Zašto je važno uveseljavati djecu iz alternativne skrbi?

Svaki naš dolazak nas uvjeri koliko su im volonteri dragocjeni, za druženje, ali i kao pozitivan primjer.

Djeca iz alternativne skrbi nerijetko potiču iz nasilnih obitelji, alkoholizam, nesređeni obiteljski odnosi, nedostatak roditeljske ljubavi, podrške, siromaštvo, financijski problemi to su im nasilni obrasci ponašanja usađivani kroz primarnu socijalizaciju. Zbog toga su im automatski prirodniji te im češće pribjegavaju u svrhu postizanja ciljeva Postoji i problem društva koje tu djecu ne prihvaća zbog drugačijih životnih uvjeta, „nenormalne situacije“, a volontiranjem se trudimo pružiti odgovor na to kako tu djecu uključiti, socijalizirati, približiti ostaloj djeci, da budu okarakterizirana kao „normalna“, njima slična.

Djeca iz alternativne skrbi su najčešće lošija u školama, imaju probleme prilikom učenja. Kako bi djeca dobila na samopouzdanju i vrijednosti, naši volonteri su im na raspolaganju prilikom učenja, kreativnih radionica te neformalno provodili vrijeme s njima, otišli na sladoled, u kino ili muzej.

HVALA SVIM VOLONTERIMA/KAMA za koje kažemo da su naše najjače KOLAJNINE KARIKE- Jer dobra djela su karike koje čine Kolajnu ljubavi!