Okrugli stol o volontiranju


   Na okruglom stolu o volontiranju "Afrikaniziraj se i volontiraj!" održanom 20.rujna 2018 u prostorima Zelene akcije u Zagrebu, volonterke Kolajne ljubavi Josipa Živčić i Mejrema Lujinović prenjele su svoja životopisna iskustva o volontiranju s djecom iz alternativne skrbi u Hrvatskoj i Tanzaniji. Cilj okruglog stola je ostvaren budući da su mnogobrojni građani i građanke saznali više o stjecanju kompetencija kroz volontiranja te kako se uključiti u civilno društvo. Velik odaziv i zanimljiva pitanja dodatno su obogatila ovaj okrugli stol.

Josipa je prepričavala brojne afričke anegdote doživljene u sirotištu sv.Ante u Tanzaniji. Otkrila nam je kako je to osjećati se kao lokalac u tanzanijskom selu.

Mejrema je prenjela svoja iskustva o volontiranju s djecom u Caritasovom kući u Vugrovcu te pozvala sve da joj se pridruže jer se volontiranjem toliko toga dobivamo i međusobno se oplemenjujemo.

Antonia Pejaković kao predstavnica Udruge, ispričala je detalje o uvjetima volontiranja i pripremama za Tanzaniju preko Kolajne ljubavi.


HVALA svima koji su došli te se veselimo budućim zajedničkim volonterskim avanturama.