Okrugli stol "Slični u različitosti"


   Tema okruglog stola je učenje o interkulturalnosti te razvoj solidarnosti među djecom iz alternativne skrbi u Hrvatskoj i Tanzaniji. Po prvi puta u Hrvatskoj priča o pomaganju djeci s mentalnim i tjelesnim poteškoćama koja žive u domovima pretvorila u želju da oni pomažu svojim vršnjacima u dalekoj Tanzaniji. Što je potaklo takvu zanimljivu akciju? Slanje PISAMA!

Udruga Kolajna ljubavi vodi sirotište sv.Ante u Tanzaniji u kojem živi 40 siročadi. Uvjeti života u Africi su puno teži, a obrazovanje je velik luksuz koji si većina siromašnih obitelji ne može priuštiti. Zato su djeca primorana na cjelodnevni rad umjesto na dragocjeno učenje u školskoj klupi. Vidjevši to, djeca iz Centara za odgoj i obrazovanje Tuškanac i Dubrava odlučili su se djelovati.
Na okruglom stolu ćete osim ove inspirativne akcije, saznati više o sustavima alternativne skrbi od naših govornika:
Antonia Pejaković, predsjednica Udruge Kolajna ljubavi pričat će o životu u sirotištu sv.Ante, o sustavu obrazovanja u Tanzaniji i razvoju odgoja za altruizam kroz projekt Mladi mirotvorci.

Jasenka Lovrić, pedagoginja i voditeljica odjela iz Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac govorit će o važnosti volonterskih programa za štićenike i izazovima s kojima se susreću u radu Centra.

Željka Šemper, defektologinja i voditeljica odjela iz Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava pričat će o interkulturalnom učenju te upoznavanju djece iz Centra s drugom , afričkom kulturom .

Pridružite nam se okruglom stolu "Slični u različitosti" koji će se održati 22.veljače 2018 godine u 19sati u prostorima Zelene akcije, Frankopanska 1, Zagreb.