Novi bunar u Sirotištu sv.Ante


   Završeni su radovi na novom bunaru u našem Sirotištu. Budući da je stari bunar već postao neuporabljiv zbog velike količine mulja i dugoročne upotrebe, hitno smo trebali novi bunar. Pomoć je stigla iz Čapljine iz Bosne i Hercegovine gdje su učenici i djelatanici Osnovne škole Vladimira Pavlovića pokazali veliki senzibilitet za pitanja siromašnih u svijetu.
Učenici te osnovne škole su povodom obilježavanja misijske nedjelje sakupili određeni iznos donacija i odabrali pomoći našu udrugu. Sva sredstva namjenski smo potrošili na izgradnju novog bunara u našem Sirotištu sv.Ante.

Voda u Africi znači život, pa se tako i oko ovog bunara okupljaju djece i mještani te piju vodu, nose ju u kantama kućama za kupanje i kuhanje, peru uniforme na ruke oko bunara. Bunar je već postao središte zbivanja i oko njega su uvijek vesela okupljanja. Budući da naš bunar koriste i mještani sirotinjske četvrti u Songei naziva Mfaranyaki direktno se pomoglo cijelom naselju i podigla kvalitetu života lokalnom stanovništvu.

Puno HVALA učenicima i djelatanicima Osnovne škole Vladimira Pavlovića!