Potpisan ugovor za novi projekt WWW – Wonderful Word of Women


   U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova potpisali smo 3. rujna 2021. novi projekt imena WWW - Wonderful World of Women.

Cilj ovog projekta je poboljšati status siromašnih djevojaka u Keniji i Tanzaniji te unaprijediti kvalitetu života djevojaka i djece s invalidnošću. Ovim projektom pružit će se potpora i obrazovanje siromašnim djevojčicama, povećati njihov pristup obrazovanju, omogućiti financiranje i razvoj poslovanja siromašnih djevojaka nakon obrazovanja. Osim toga, projektom će se ekonomski osnažiti kućanstva siromašnih djevojaka te medicinskim, tehničkim i edukativnim rješenjima osigurati bolje životne uvjete djevojaka s tjelesnim poteškoćama. Na ovaj način povećat će se svijest o ravnopravnosti spolova, ljudskim pravima i pozitivnim primjerima demokratske tranzicije.

Projekt će ostvariti sljedeće aktivnosti: odabir siromašnih djevojaka, podrška siromašnima, provođenje radionica u zajednici, ekonomsko osnaživanje obitelji siromašnih djevojaka, formiranje i jačanje djevojačkog kluba i zapošljavanje koordinatora. Korisnici ovog projekta su dvadeset siromašnih djevojaka i djece sa invalidnošću. Ukupni proračun projekta je 290 000 HRK, a trajat će od rujna 2021. do ožujka 2023. godine.