Fair-Play u sportu i životu


   Započeli smo provedbu projekta „Fair Play u sportu i životu“ zajedno s udrugom NK Coerver i Centrom za odgoj Tuškanac. Projekt je financiran sredstvima Grada Zagreba iz Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži iz Proračuna Grada Zagreba za 2020. godinu.


Cilj projekta „Fair Play u sportu i životu“ je suzbijanje nasilja među općom dječjom populacijom kao i specifičnom kategorijom djece iz alternativne skrbi kroz sportske aktivnosti i prevencijske radionice. U projektu smo već realizirali nekoliko treninga s osnovnoškolcima i njihovim vršnjacima iz COO Tuškanac koji su pripadnici ranjive skupine djece bez roditeljske skrbi i sa posebnim potrebama.

Kako bismo postigli primarni cilj, provobitno ćemo osvijestiti neprihvatljivo ponašanje i nasilje te tako djelovati na podizanju svijesti o nasilju među djecom i mladima u javnosti i među ciljanim korisnicima. Unutar projekta vršit će se prevencija vršnjačkog nasilja među djecom kroz edukacije i iskustveno učenje te sportske aktivnosti. Razvijati ćemo vještine nenasilne komunikacije, mirotvorstva i nenasilnih metoda rješavanja sukoba među ciljanom skupinom. Koristit ćemo sportsku terminologiju i razvijati timski duh. Učit ćemo kako iskazivati emocije bez destruktivnih i agresivnih ponašanja te kako prihvatit poraz i osobne pogreške te nosit se s emocijama tuge, razočaranja, ljutnje na konstruktivan način.

Naša udruga je ponosna što kao partner sudjeluje u prevenciji neprihvatljivog ponašanja djece na području grada Zagreba.