Radionica o volontiranju i aktivizmu


   Ovoga vikenda realizirali smo u Sirotištu sv.Ante radionicu "Volontiranje i aktivizam". U sklopu projekta "Mladi mirotvorci za društvo bez nasilja" kao alternativu nasilju i destruktivnom ponašanju osvještavamo aktivizam.

Cilj radionice bio je osvijestiti važnost pomaganja drugima te pozitivnog utjecaja na društvo oko nas. Pričali smo o volontiranju i aktivizmu s naglaskom da se radi o djelovanju, aktivnom sudjelovanju, akcijama za dobre promjene i odgovornosti svakoga od nas i njih, a ne čekanju da netko drugi to napravi. Zaključili smo da se za mijenjanje svijeta oko sebe trebamo i sami pokrenuti.

Na pitanje tko su volonteri i zašto nam pomažu djeca su odgovarala da su to dobri i pristojni ljudi koji žele dijeliti ljubav i pomoći im da ostvare svoje životne ciljeve. Navodili su i da žele s njima podijeliti znanje, pomoći im s učenjem i da volonteri vode brigu o tuđoj sreći u budućnosti.

Zanimljivo je da kada smo naše mališane pitali što bi promijenili u svojoj zajednici navodili su da bi promijenili tehnologiju misleći pri tom da bi voljeli da imaju više.