Radionica interkulturalnosti u Sirotištu sv.Ante


   S obzirom da se zbog korona virusa odgodila većina naših volonterskih aktivnosti, pa tako i provođenje radionica za projekt "Mladi mirotvorci za društvo bez nasilja" koje provodimo u Caritasovoj kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici, odlučili smo se na njihovo realiziranje u našem Sirotištu sv. Ante u Tanzaniji.

Kroz ovo indirektno provođenje RADIONICA koje sada provodimo u Sirotištu sv. Ante doprinosimo širenju mirotvorstva i kod afričke zajednice. Slike i rezultate potom prenosimo djeci iz doma Brezovica kako bi osigurali usvajanje novih spoznaja i mirotvorstva bez obzira na COVID-19 izolaciju.


Prva naša radionica o interkulturalnosti i poštivanju različitosti je odlično prošla. Učili smo o interkulturalnosti kroz uspoređivanje života djece u Tanzaniji i Hrvatskoj. Mališani iz Sirotišta navodili su najdraže igre i hranu, kao i obaveze koje imaju, a potom su pomoću konzultacija s volonterima i pretraživanjem interneta pogađali kako je to u Hrvatskoj. Naučili su da osnovna škola u Hrvatskoj traje 1 godinu duže no u Tanzaniji, a zaključili su da je najpopularnije hrvatsko jelo crni rižoto, a prema online izvorima najpopularnija pića su pelinkovac i kruškovac!? :)