Optimizmom i proaktivnošću protiv COVID-19 pandemije


   Melita Živković, proaktivna je volonerka udruge Kolajna ljubavi koja se pitajući kako i kome može pomoći odlučila za akciju pomaganja onima koji su na prvoj crti obrane od korona virusa - zdravstvenim djelatnicima u KB Dubrava.

U par sati skupila je preko 130 majica među svojim prijateljima i drugim volonterima udruge te ih dostavila. Ovako je opisala svoju motivaciju:

„Iako mladi, na svijet nedovoljno spremni, a za situaciju gdje dnevno okrutna bolest uzme nekoliko stotina ljudi, misleći kako je jedino što mogu napraviti slušati donešene mjere i držati se istih. Pričajući sa prijateljicom koja je medicinska sestra u KB Dubravi, i koja se baš taj dan pripremala na 14 dnevni boravak u bolnici, na 14 dnevnu odvojenost od svoje obitelji, jednostavno sam morala nešto napraviti, a njezin odgovor ma samo se ti čuvaj, me još više potaknuo da nešto moram učiniti. Rekla mi je između ostalog da im jako nedostaje bijelih pamučnih majica koje mjenjaju na dnevnoj bazi, javila sam se kolegama volonterima za pomoć kako bi u najkraćem roku pomogli. Naravno da su se odmah uključili, te istu večer počeli prati, peglati, majice koje sam drugi dan uz pomoć supruga, na nekoliko lokacija u gradu preuzela. Odmah smo to odnijeli u KB, gdje su nas dočekali zaštitari, i vidjevši naše kutije sa majicama kojih smo na kraju nabrojali oko 120, iz zabrinutog lica se provukao i maleni smiješak. I onaj osjećaj straha, sada je zamijenio osjećaj zadovoljstva jer smo na maleni način pomogli onima koji nas čuvaju i bore se za nas, jer jedino u zajedništvu možemo iz ove borbe izaći kao pobjednici.“Ponekad je dovoljno samo malo u ovo doba samoizolacije da se pomogne u borbi s COVID-19 virusom. Pokoja majica ili pljesak podrške... Na nama je samima da se povežemo i mislimo jedni na druge.
Photo credit: China Daily