Arhiva:
     
Tanzanija

Ujedinjena Republika Tanzanija (svahili: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania) ili Tanzanija država je na istočnoj obali Afrike. Graniči s Kenijom i Ugandom na sjeveru, Ruandom, Burundijem i DR Kongo na zapadu te Zambijom, Malavijem i Mozambikom na jugu. Na istoku, Tanzaniju oplahuju vode Indijskog oceana.

Više...
 
Songea

 

Songea, u kojoj je smješteno naše sirotište, glavni je grad regije Ruvuma. Ruvuma spada u najnerazvijene regije u Tanzaniji. Većina stanovnika ove regije su katolici. Nijemci su bili prvi misionari na tlu Tanzanije, te su osnovali biskupiju Songea i sagradili sjemenište i fakultet teologije.


Smještena je na jugu Tanzanije, blizu granice s Mozambikom. Putovanje autobusom od Dar es Salaama do Songe u prosjeku traje oko 15 sati. Stanovništvo regije je jako siromašno i većina nema posao, te žive u iznimno lošim uvjetima.

Songea, koja ima oko 130 000 stanovnika, do izgradnje našeg Sirotišta, nije imala bilo kakav oblik ustanove za zbrinjavanje djece bez roditelja. Većina siročadi bila je osuđena na život na ulici čekajući bolje sutra.

 

 


Zanimljivo o Tanzaniji

Tanzanija je bila dio Njemačke Istočne Afrike od 1880-ih do 1919., kada je postala Britanski protektorat, sve do stjecanja neovisnosti 1961. Julius Nyerere postao je 1960. premijerom Tanganjike, a na položaju je ostao i nakon stjecanja neovisnosti. Tanganjika i susjedni Zanzibar, koje je stekao neovisnost 1963., ujedinili su se 26. travnja 1964. u državu Tanzaniju. Nyerere je uveo Afrički socijalizam (Ujamma), koji je naglašavao pravdu i jednakost. No ujamma se pretvorio u ekonomsku katastrofu te je, uslijed propasti kolektivnih farmi, doveo do nestašice hrane.

Kontakt

kolajna.ljubavi @gmail.com

097 6999 126

Facebook

Postani volonter

Za sva pitanja vezana uz volontiranje, molimo obratite nam se na e-mail Udruge.

Misije

Naš misionar u Tanzaniji:

www.zupanainokanoka.org

RocketTheme Joomla Templates