Arhiva:
Početna O nama O Udruzi
     
O Udruzi

Udruga "KOLAJNA LJUBAVI" osnovana je s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva kako u Lijepoj našoj, tako i u svijetu.

Udrugu je osnovala Ivana Parlov (vjenčano Marasović), koja je i danas predsjednica udruge. Godina dana volonterskog misijskog iskustva među najsiromašnijima u afričkoj državi Tanzaniji potaknula je Ivanu na osnivanje udruge i daljnji humanitaran rad. Prvi cilj volontera okupljenih u udrugu Kolajna ljubavi bila je izgradnja sirotišta u Songei, jednog od siromašnijih gradova Tanzanije s velikim brojem siročadi bez odgovarajuće skrbi. Sirotište je sagrađeno na crkvenom zemljištu, koje je u tu svrhu darovala Songeanska nadbiskupija, te je nazvano po (vjerojatno) najštovanijem svecu kod nas - Svetom Anti.  Gradnja sirotišta je dovršena  u srpnju 2010. godine, a ubrzo su se uselili i prvi štičenici. Sirotište je sagrađeno pomoću donacija, te se svi troškovi rada osiguravaju putem donacija, a za djecu se brinu volonteri iz Hrvatske. Ovim putem želimo ZAHVALITI SVIMA koji su pomogli u gradnji Sirotišta sv. Ante, kao i svima onima koji svakodnevno pomažu osigurati hranu, higijenske i ostale potrepštine našim mališanima!

No briga za djecu u sirotištu nije jedina aktivnost udruge Kolajna ljubavi - putem projekta kumstvo osiguravamo bolju budućnost velikom broju djece. Aktivni smo i u Hrvatskoj - naši članovi volontiraju u domovima za nezbrinutu djecu, te pomažemo brojnim socijalno-ugroženim obiteljima.

Ukoliko i vi želite oplemeniti svoj i tuđe živote postanite član udruge Kolajna ljubavi i pridružite nam se u humanitarnom radu. Informacije o tome kako pomoći doniranjem najneophodnijih stvari možete pronaći u rubrici "Potrebe" na naslovnoj stranici Udruge, a ukoliko želite pomoći financijski, informacije možete pronaći ovdje. U nadi da ćete se odazvati i ovom pozivu, neizmjerno vam zahvaljujemo!

"Dobra djela su karike koje tvore lanac (kolajnu) ljubavi!"

-Majka Terezija

Upravljačka tijela

Upravni odbor:

  • Ivana Marasović (predsjednik)
  • Maja Laura Krešić  (potpredsjednik)
  • Lidija Erceg (tajnik)
  • Antonia Pejaković
  • Magda Sindičić

Nadzorni odbor:

  • Iva Kaligarić
  • Stevo Nagy
  • Hanna Ondej
Statut udruge možete pogledati pogledati u pdf obliku ovdje ili na stranicama Ministrarstva Uprave ovdje
 


Potrebe...

Dragi prijatelji,

za sirotište su nam potrebne bijele košulje, bijele čarape, džemperi sa ciferšlusom, crni remeni, topići za curice (12-17 godina),  ulošci za cipele (34-40), kroksice (37-39), muška obuća (35 - 41), mlijeko za tijelo, dezodoransi, britvice za brijanje, crna krema za cipele,  patentni zatvarači ("ciferšlus"), wc sanitar, deterdžent za suđe.

Donacije u Zagrebu primamo na adresi Jarunska 6, no molimo da nam vaš dolazak prethodno potvrdite e-mailom (kolajna.ljubavi@gmail.com) ili pozivom na broj 097 6999 126.

Od srca zahvaljujemo!

20. svibnja 2016.

Kontakt

kolajna.ljubavi @gmail.com

097 6999 126

Facebook

Postani volonter

Za sva pitanja vezana uz volontiranje, molimo obratite nam se na e-mail Udruge.

Misije

Naš misionar u Tanzaniji:

www.zupanainokanoka.org

RocketTheme Joomla Templates