Arhiva:
     
Projekt "AFRIKA AKTIVA"

TKO SMO MI?

Davor Rostuhar: Već deset godina putujem svijetom, pišem i fotografiram. Dokumentiram kulture, običaje i prirodne ljepote za geografske časopise poput National Geographica i Meridijana, a napisao sam i četiri uspješne knjige od kojih se ona najnovija „Degustacija slobode – zašto putujemo i kako time mijenjamo svijet“ bavi raznim pitanjima putovanja odnosno turizma. Posljednje veliko putovanje bilo mi je polugodišnje putovanje motociklom po Zapadnoj Africi s djevojkom Majom Tanasovski.

Maja Tanasovski: Upravo sam na Fakultetu političkih znanosti magistrirala na temi „Afrika – kontinent u geostrateškoj sjeni ili potencijalna geopolitička interesna sfera?“, što je predmet kojim se  planiram baviti i u nastavku obrazovanja. Na posljednjem putovanju po Africi s Davorom objavila sam nekoliko reportaža za časopise Sensa i Pleasure, a po povratku sam upisala i Studij sinologije jer me zanima sve veći utjecaj Kine u Africi.

Više...
 
Za Mia Lanin prvi korak

Dragi prijatelji,

približava nam se blagdansko vrijeme i sigurno ste dobili brdo mailova gdje vas se moli za pomoć. Evo, i mi to činimo jer krećemo u akciju za curicu čija nas je priča dirnula i pozivamo vas da joj skupa pokušamo pomoći - da se i njeno malo srce u Novoj godini može ispuniti nadom u izlječenje!

Pretpostavljamo da ste se istrošili na poklone, ali vas ponizno molimo da jedan dio (makar i najmanji) odvojite i za Mia Lanu. Koliki god bio, neka bude od srca i za pomoć ovom malom anđelu! Šaljemo vam tekst njenog tate koji nam je približio njezinu bolest:

Više...
 
Putuj i čini dobro

Dragi prijatelji, kumovi i dobrotvori,

s ciljem prikupljanja sredstva za izgradnju vrtića organiziramo seriju putopisnih predavanja pod nazivom „Putuj i čini dobro“. No, osim prikupljanja donacija putem predavanja posjetitelje želimo potaknuti i na odgovorna putovanja, aktiviranje u zajednici i volontiranje, a isto tako, javnost želimo upoznati s ljepotama drugih zemalja i kultura. Pozivamo vas da nam se pridružite i poslušate uzbudljiva predavanja naših putnika i putopisaca. 
Predavanja će se održavati u Zagrebu, a ulaz je slobodan. Termine možete pratiti na internet stranici udruge i na facebook profilu.

Pozivamo vas da „lajkanjem” profila podržite našu akciju i podijelite vijest o predavanjima svojim prijateljima.

6. listopada 2012.

 
Suradnja s Multilinguaom

Zahvaljujući našoj volonterki Ivani Z. ostvarili smo suradnju s Multilinguaom - Centrom za strane jezike te na taj način prikupili dosta lopti, reketa i drugih igračaka. Poklonili smo ih mališanima iz Centra za odgoj i obrazovanje Prekrižje. Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj prekrasnoj gesti o kojoj svjedoče njihovi osmijesi, ali i priložene fotografije.

Učinili ste mnogo za ovu djecu. Od srca hvala!

2. listopada 2012.

 

 
Pomozimo djeci oboljeloj od šećerne bolesti

Naša Udruga već neko vrijeme radi na prikupljanju donacija za djecu koja imaju šećernu bolest i koriste pumpice za unos inzulina. Naime, želja nam je da djeci koja su pogođena ovom teškom bolešću zajedno omogućimo normalan život. Donosimo vam pismo roditelja čijoj je djevojčici inzulinska pumpa uvelike pomogla.

Ukoliko se odlučite pomoći ovoj djeci, molimo vas da kod uplate navedete "Pumpice" pod opisom plaćanja, kako bi vaš novac bio dodijeljen za navedenu svrhu.

Više...
 
Akcija "Cipelice" ide dalje!

Dragi prijatelji, želimo vas obavijestiti da će se akcija 'Cipelice' nastaviti i ove godine, a uz vašu pomoć, nadamo se da će ova akcija postati tradicionalna božićna. Naime, zbog velikih udaljenosti koje su djeca primorana proći pješke svaki dan, kako bi došla do škole i nazad, cipelice stradavaju. Također, moramo uzeti u obzir da nisu naročito kvalitetne, ipak govorimo o Africi. :-(

Više...
 
Akcija "Cipelice"

Akcija Cipelice prvi put je održana 2007. godine u predbožićnom periodu. Moji su prijatelji skupili oko 1320 eura. Novcima su kupljene cipele i uniforme za djecu, kao i sav ostali pribor za školu. Plaćene su i školarine za djecu koja idu u zanatske škole. Jedno VELIKO hvala svim mojim prijateljima koji su se vrlo velikodušno odazvali ovoj akciji!

Ivana Parlov, Tanzanija

Više...
 
Božić dolazi

Sigurno svi razbijate glavu što pokloniti najbližima, što obući za Novu godinu, di otići na doček… Lako si mogu predočiti strku i zbrku po trgovinama, agencijama… Svega toga na ovoj strani svita nema.

Više...
 


Potrebe...

Dragi prijatelji,

za sirotište su nam potrebne bijele košulje, bijele čarape, džemperi sa ciferšlusom, crni remeni, topići za curice (12-17 godina),  ulošci za cipele (34-40), kroksice (37-39), muška obuća (35 - 41), mlijeko za tijelo, dezodoransi, britvice za brijanje, crna krema za cipele,  patentni zatvarači ("ciferšlus"), wc sanitar, deterdžent za suđe.

Donacije u Zagrebu primamo na adresi Jarunska 6, no molimo da nam vaš dolazak prethodno potvrdite e-mailom (kolajna.ljubavi@gmail.com) ili pozivom na broj 097 6999 126.

Od srca zahvaljujemo!

20. svibnja 2016.

Kontakt

kolajna.ljubavi @gmail.com

097 6999 126

Facebook

Postani volonter

Za sva pitanja vezana uz volontiranje, molimo obratite nam se na e-mail Udruge.

Misije

Naš misionar u Tanzaniji:

www.zupanainokanoka.org

RocketTheme Joomla Templates