Arhiva:
     
Postani volonter

Naši volonteri djeluju u Hrvatskoj i Tanzaniji. U Hrvatskoj volontiraju u domovima za nezbrinutu djecu, a u Tanzaniji volontiraju u našem sirotištu i sudjeluju u provođenju projekta kumstvo. Volonteri također sudjeluju u provođenju humanitarnih akcija koje imaju za cilj prikupljanje pomoći za socijalno-ugrožene obitelji u Hrvatskoj te prikupljanje pomoći za sirotište Svetog Ante u Tanzaniji.

Volonteri Udruge Kolajna ljubavi mogu postati članovi Udruge koji su punoljetne osobe te zadovoljavaju uvjete definirane Zakonom o volonterstvu.

Volonter treba udruzi treba dostaviti životopis i motivacijsko pismo. Udruga također organizira psihološko testiranje volontera, koje ima za cilj utvrditi sposobnosti volontera za izazove rada s djecom. Po Zakonu o volonterstvu organizator volontiranja je po službenoj dužnosti u nekim slučajevima obavezan tražiti posebno uvjerenje o podatcima iz kaznene evidencije za osobe koje će volontirati.

Volonteri koji žele otići u Tanzaniju moraju prvo volontirati u Hrvatskoj ukupno 80 sati, dok u sirotištu moraju boraviti najmanje 8 tjedana. Volonteri koji mogu ići na kraći vremenski period (od 4-7 tjedana) nemaju osiguran smještaj u sirotištu već u susjednom privatnom smještaju te u sirotištu imaju osiguran jedan obrok (večera). Također u sirotište dolaze volontirati u popodnevnim satima kao instruktori pojedinih predmeta i to u vremenu od 14-18.30.

Volonteri koji zadovolje navadene preduvjete, prije odlaska u Tanzaniju,  prolaze detaljne pripreme za rad u sirotištu koje se održavaju jednom tjedno u Zagrebu. Ukoliko volonter nije iz Zagreba, o pripremama se dogovara s vodstvom Udruge. Na pripremama se volontere upoznaje s osnovama svahilija (prvi službeni jezik Tanzanije), s kulturom, običajima i načinom života u Tanzaniji, te pravilima i obvezama Udruge i volontera, kako u Hrvatskoj, tako i u Tanzaniji. Također, prije odlaska u sirotište, volonteri u Hrvatskoj organiziraju humanitarnu akciju kojoj je cilj prikupljanje pomoći za sirotište ili za socijalno ugrožene obitelji u Hrvatskoj. Za svaku akciju, volonter ima na raspolaganju sveobuhvatnu pomoć Udruge te se za sva pitanja može obratiti članovima i ''starim'' volonterima. Ukoliko je volonter zadovoljio sve preduvjete, pred sam odlazak u Tanzaniju, Udruga s njim potpisuje Ugovor o volontiranju koji je obvezujući i za volontera i za Udrugu.

Udruga provodi tromjesečne pripreme za odlazak u Afriku koje počinju u sljedećim terminima: rujan/listopad i siječanj/veljača.

 

 

Opcija: Honorarno volontiranje u Sirotištu

Osobe koje u sklopu svog turističkog putovanja po Tanzaniji žele dio svog vremena provesti volontirajući kraće vrijeme u našem Sirotištu imaju mogućnost honorarnog volontiranja u trajanju od minimalno 4 (četiri) tjedna.

Honorarni volonteri nisu smješteni u Sirotištu već imaju smještaj u obližnjem “Guest houseu” te dolaze pomagati (volontirati) u Sirotište u vrijeme predviđeno za učenje s djecom (maksimalno 5 sati dnevno).

Honorani volonteri sami plaćaju svoj smještaj i hranu u „Guest houseu“, a Udruga im osigurava 1 (jedan) dnevni obrok (večeru) u Sirotištu.

Cijena smještaja u „Guest houseu“ iznosi 7000 TSH (cca 3,5 €) po danu, dok visina troškova prehrane ovisi o tome uzima li osoba polupansion (noćenje + doručak i ručak) ili samo jedan od navedenih obroka u „Guest houseu“. Troškovi polupansiona okvirno iznose 14 000 TSH (cca 7 €) po danu.

Kandidati za honorarno volontiranje također su dužni proći psihološko testiranje koje organizira Udruga te pripremni tečaj za volontere i obvezni su za vrijeme svog boravka u Sirotištu poštivati vrijedeća pravila i uvjete.

 

 

Potrebe...

Dragi prijatelji,

za sirotište su nam potrebne bijele košulje, bijele čarape, džemperi sa ciferšlusom, crni remeni, topići za curice (12-17 godina),  ulošci za cipele (34-40), kroksice (37-39), muška obuća (35 - 41), mlijeko za tijelo, dezodoransi, britvice za brijanje, crna krema za cipele,  patentni zatvarači ("ciferšlus"), wc sanitar, deterdžent za suđe.

Donacije u Zagrebu primamo na adresi Jarunska 6, no molimo da nam vaš dolazak prethodno potvrdite e-mailom (kolajna.ljubavi@gmail.com) ili pozivom na broj 097 6999 126.

Od srca zahvaljujemo!

20. svibnja 2016.

Kontakt

kolajna.ljubavi @gmail.com

097 6999 126

Facebook

Postani volonter

Za sva pitanja vezana uz volontiranje, molimo obratite nam se na e-mail Udruge.

Misije

Naš misionar u Tanzaniji:

www.zupanainokanoka.org

RocketTheme Joomla Templates